Prijs ter herdenking van Philip Seymour Hoffman

In de Verenigde Staten is een theaterprijs in het leven geroepen ter herdenking van Philip Seymour Hoffman. Hoffman stierf begin deze maand in New York op 46-jarige leeftijd aan de gevolgen van een overdosis.
AP2014

De theaterschrijver die de onderscheiding krijgt, zal meteen 32.500 euro (45.000 dollar) rijker zijn. De prijs wordt gefinancierd door de tabloid National Enquirer en haar uitgever American Media Inc.

De krant had na de dood van Philip Seymour Hoffman geschreven dat de acteur een homoseksuele relatie had met een van zijn vrienden, David Katz. Die diende daarop klacht in tegen het blad wegens laster.

Maar in plaats van het tot een proces te laten komen, werd de zaak onderling geregeld. Katz kwam met het idee dat National Enquirer elk jaar een onderscheiding voor een auteur zou betalen, legt zijn advocaat Judd Bernstein uit.

Volgens de krant New York Times zou de onderscheiding de Relentless Award heten. De National Enquirer heeft ook een volledige bladzijde in de New York Times gekocht om zich te excuseren voor de eerdere berichtgeving over de overleden Oscarwinnaar.