Syrië: "175 rebellen gedood bij een hinderlaag"

De Syrische staatsmedia melden dat de regeringstroepen zeker 175 rebellen hebben gedood in een hinderlaag. De staatstelevisie toont beelden met tientallen lichamen (zie foto). Bij de doden zouden ook buitenlandse strijders zijn, onder meer uit Saoedi-Arabië, Jordanië, Qatar en Tsjetsjenië. Ze zouden lid zijn van het islamitische al-Nusra, een beweging die bij Al Qaeda aanleunt.
Foto van het Syrische persbureau SANA.

De operatie zou hebben plaatsgevonden in de buitenwijk Ghouta, niet ver buiten de hoofdstad Damascus. Ten oosten van Damascus zijn er enkele bolwerken van rebellen die het regime van president Bashar al-Assad willen omverwerpen.

Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, dat de oppositie steunt, bevestigt dat er een aanval is geweest, maar spreekt van een 70-tal doden. "Tientallen islamitische strijders zijn gedood of gewond geraakt bij een hinderlaag door de regeringstroepen die de hulp kregen van de Hezbollah", luidt het.

De buitenwijk Ghouta is al een tijdje in handen van de rebellen. Het Syrische leger zou vorig jaar daar een chemische aanval hebben uitgevoerd. Daarbij vielen honderden doden.