Voor derde dag op rij huiszoekingen in onderzoek Syrië-ronselaars

Voor de derde opeenvolgende dag zijn er in de Brusselse agglomeratie huiszoekingen uitgevoerd in een onderzoek naar het ronselen van Syrië-strijders. Het gaat om 9 huiszoekingen, waarbij 10 personen opgepakt zijn. Die worden op dit moment verhoord door de federale gerechtelijke politie en een aantal van hen zal in de loop van de namiddag voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter. Dat meldt het federaal parket.

Volgens het federaal parket zouden de verdachten jongeren gerekruteerd hebben om te gaan strijden in de Syrische burgeroorlog. Een aantal van die jongeren zou ook vertrokken zijn.

Gisteren en eergisteren werden zo'n 35 huiszoekingen uitgevoerd. De onderzoeksrechter plaatste 12 verdachten onder aanhouding en liet 5 verdachten vrij onder voorwaarden. Twee minderjarigen werden in een gesloten instelling geplaatst.