Weervrouw Sabine: "Oh Peter, ik vind het geweldig"

"Oh Sabine", zo heet de titel van een gloednieuw nummer dat opgedragen is aan weervrouw Sabine Hagedoren. Het carnavalnummer werd gezongen door een zekere Marco Tornado, maar dat blijkt de artiestennaam te zijn van Peter Van de Veire. In zijn ochtendprogramma op MNM confronteerde hij Sabine zelf met het nummer. En zij vond het geweldig.

Het liedje kon voor het eerst gehoord worden op Radio Baloo en ook bij "Hautekiet" op Radio 1 werd het nummer losgelaten op de luisteraar. Het opzwepende deuntje en de songtekst ("Oh Sabine, sinds ik je eerste weerberichtje heb gezien. Kijk ik elke keer. Je maakt het goede weer. Maar als je in profiel staat, zie ik Griekenland niet meer") is bruikbaar materiaal voor de carnavalisten.

"Klankkleur Marco lijkt op die van Pedro"

"Ik vind het een heel plezant liedje. Dat gaat zeker aanslaan", zegt Sabine Hagedoren in "De grote Peter Van de Veire ochtendshow" op MNM. De weervrouw had naar eigen zeggen wel een vermoeden wie die Marco Tornado écht was. "Ik ken die stem en ik vond dat de klankkleur van Marco heel hard lijkt op die van Pedro", aldus de weervrouw. Vervolgens kon Peter Van de Veire niet anders dan toegeven dat hij de zanger is.

"Het is echt een geweldig liedje. Voor mij is het eigenlijk elke dag carnaval", zegt Sabine.

Marco Tornado zingt "Oh Sabine"

lees ook