Zandsculpturenfestival verhuist naar Oostende

Het zandsculpturenfestival ruilt Blankenberge in voor Oostende. Dat bevestigt de organisator van het evenement. Er is een overeenkomst gesloten voor vijf jaar met de stad. Het zandsculpturenfestival vond de voorbije acht jaar plaats in Blankenberge.

"Oostende is de meest centraal gelegen badplaats van onze kust", stelt organisator Alexander Deman. "We zijn blij dat het evenement hier gedurende minimum vijf jaar georganiseerd kan worden". Het festival zal in Oostende zijn tenten opslaan ter hoogte van het Zeeheldenplein en de Albert I-promenade.

In Blankenberge schrok men enigszins van de aankondiging. "Het festival blijft een privé-evenement dus kunnen ze zelf hun locatie kiezen, maar dat ze naar Oostende verhuizen wisten we nog niet", aldus Philip Konings, schepen in Blankenberge.

Oostende is verheugd met de komst van het festival. "Zowel voor de verblijfs- als de dagtoeristen vormt dit een extra aantrekkingspool om een of meerdere dagen naar de Stad aan Zee af te zakken", aldus schepen voor Lokale Economie Niko Geldhof.

Samen met de verhuisplannen is ook het thema van dit jaar bekendgemaakt. Het festival zal "Disneyland Paris Sand Magic" heten en gebaseerd zijn op het attractiepark in Parijs, aangevuld met talloze sculpturen uit films van Disney en Pixar. Het zandsculpturenfestival tekende ook een overeenkomst tot na de zomer van 2016 met Disney.

Op 2 juni begint de opbouw van het festival om op 28 juni de deuren te openen voor het publiek. Na 31 augustus gaan de beelden terug tegen de vlakte.