180 banen verdwijnen bij Ingram Micro in Vilvoorde

Bij de Belgische dochteronderneming van het Amerikaanse concern Ingram Micro in Vilvoorde verdwijnen dit jaar nog 180 van de 260 banen. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf meegedeeld. Ingram Micro is actief in de distributie van computer- en technologiediensten. Na de bekendmaking heeft het personeel het werk neergelegd.

De helft van de banen verdwijnen bij het Europese hoofdkantoor in Vilvoorde, dat wordt opgeheven. "Het Belgische magazijn zal volgens het plan worden geconsolideerd in één enkel Benelux-distributiecentrum in Tilburg, Nederland", aldus het persbericht dat het bedrijf verstuurde. Een distributiecentrum in de Duitse stad Trier wordt eveneens "geïntegreerd" in dat van Straubing. De directie wil snel in overleg treden met de bonden over een sociaal plan.

De distributeur van computers en technologische producten zegt dat het de intentie heeft "om een nieuw organisatiemodel te introduceren voor Ingram Micro in België". Dat plan "kadert binnen een grotere transformatie van de huidige Europese organisatie in een consistent pan-Europees organisatiemodel".

Personeel legt het werk neer

"Het personeel heeft het werk neergelegd na de aankondiging van collectief ontslag. 194 mensen zouden hun werk verliezen, dat is bijna een volledige sluiting", zegt Geert Haverbeke van BBTK. Er zouden nog 80 werknemers overblijven.