200.000 Europeanen vragen koning Filip euthanasiewet niet te tekenen

Meer dan 200.000 Europeanen hebben via een petitie aan koning Filip gevraagd om de uitbreiding van de euthanasiewet naar wilsbekwame minderjarigen in België niet te ondertekenen. Dat meldt het in Nederland uitgegeven Katholiek Nieuwsblad op zijn website.

Het Katholiek Nieuwsblad stelt onder aanhaling van kathweb (van het Oostenrijkse persbureau Kathpress) dat de petitieactie twee weken geleden opgestart werd door een Weens koppel. In de petitie wordt koning Filip opgeroepen "naar zijn geweten te luisteren en zich een monarch met ethische principes te tonen".

Het koppel dat de petitie startte, vindt dat de Belgische wet uitwerking heeft op Europa en de hele wereld. Dat mensen uit meer dan twintig landen de petitie steunen, toont "de intensiteit van de schok die heel Europa registreerde", luidt het.