"Ik kan heus wel koken"

Ze heeft intussen verschillende Oscarnominaties achter haar naam, een Golden Globe en Emmy Award kan ze wel al in haar trofeeënkastje uitstallen. Momenteel schittert Julianne Moore, naast Liam Neeson, in de bioscoopfilm “Non-Stop”. Maar ondanks alle successen en ondanks alle emotionele rollen die ze op het witte doek speelde, wilde ze in The Telegraph toch het beeld dat men van haar heeft, enigszins corrigeren.

"Sommigen blijven denken dat actrices helemaal niet praktisch ingesteld zijn. Dat we geen huismoeder kunnen zijn. Dat we erg oppervlakkig zijn en emotioneel zeer kwetsbaar. Maar geloof me, Ik ben zo helemaal niet."

"Mijn huis ziet er zeer proper uit en alles ligt er op zijn plaats. Ik ben wel geen grootse kok. Mijn man staat voor het grootste gedeelte in voor het koken. Maar ik maak iedere ochtend een warm ontbijt voor de kinderen. En ik zorg er altijd voor dat er onderleggers liggen en dat er servetten zijn."

"Omdat mijn ouders veel reisden toen ik een kind was, ben ik enorm verknocht geraakt aan een veilig gevoel. Daarom ben ik zo’n huismus. Zeg maar gerust, extreem huiselijk."

"Ik wilde daarom zeker en vast kinderen. Ik was niet zo’n vrouw die zegt: "Als het gebeurt, dan gebeurt het." Nee, ik wilde een gezin. Ook al was ik al 37 toen ik mijn eerste kind kreeg, ik heb altijd geweten dat het er ooit zou moeten komen."

Moore, 53, heeft twee kinderen, Caleb (geboren in 1997) en Liv (geboren in 2002). Ze is getrouwd met regisseur Bart Freundlich. Tot haar bekendste films behoren "Boogie nights", "The big Lebowski", "The kids are allright" en "Crazy, stupid, love". Ze zal ook te zien zijn in de volgende "The hunger games".

Invision2013
AP2013

lees ook