"We hebben allemaal afscheid kunnen nemen"

Jan Hoet is vanochtend in zijn slaap overleden in het ziekenhuis. De kunstkenner werd halverwege februari opgenomen in het ziekenhuis. "Zijn toestand bleef kritiek, maar hij bleef constant met de glimlach op zijn gezicht", meldt de zoon van Jan Hoet (links op foto).

Jan Hoet kampte de voorbije jaren met gezondheidsproblemen, maar de nierpatiënt bleef bijzonder actief met kunst bezig tot aan zijn dood. Begin dit jaar werd hij getroffen door een hartaanval. In februari belandde hij na een tweede hartaanval opnieuw in het ziekenhuis.

Vanochtend is Jan Hoet overleden in zijn slaap in UZ Gent. "Zijn toestand bleef kritiek, maar hij bleef constant met de glimlach op zijn gezicht.Hij was heel helder deze week, we hebben een goed contact met hem gehad en allemaal afscheid kunnen nemen", meldt zijn zoon Jan Hoet Jr.

De directie van het Universitair Ziekenhuis Gent zegt erg getroffen te zijn door het overlijden van Jan Hoet. "Mijnheer Hoet heeft elk van ons verrijkt door kunst als een bindmiddel in ons leven een plaats te geven. Dat is een grote verdienste", zegt afgevaardigd bestuurder prof. dr. Eric Mortier.

"We willen de familie alle ruimte en rust geven om dit grote verlies te verwerken en vragen daarom, mede op expliciet verzoek van de familie, om de komende tijd niet zelf gecontacteerd te worden door de pers", klinkt het nog.