Aldi-winkels blijven toch dicht op zondag

De Aldi-winkels aan de kust zullen voorlopig dicht blijven op zondag. Dat heeft de directie gezegd tijdens een overleg met de bonden. Al twee dagen zijn de winkels in West-Vlaanderen dicht omdat het personeel die zondagsopeningen niet ziet zitten. Vakbonden hadden vandaag voor de tweede dag op rij het distributiecentrum in Roeselare bezet. Dat protest wordt nu opgeschort. Morgen zullen alle Aldi-winkels opnieuw open zijn.

Gisteren blokkeerden de vakbonden de poorten van de hoofdzetel van de Aldi-distributiecentrale voor West-Vlaanderen, het Meetjesland en Henegouwen. Die is in Roeselare gevestigd. De acties hielden de hele nacht aan.

De chauffeurs die moesten zorgen voor de bevoorrading van de filialen in de ruime regio, toonden zich solidair en steunden de actie. Door het protest bleven de meeste filialen aan de kust gesloten. Ook filialen in toeristische centra, zoals Kortrijk, hielden de deuren toe. Vandaag bleven de meeste vestigingen ook nog dicht.

De vakbonden nemen de plannen van de directie niet om de filialen op zondagen in toeristische centra en tijdens bepaalde periodes open te houden. Na een vergadering donderdagochtend werd het item van tafel gehaald. Dat was meteen ook het einde van de protestactie.

Meest gelezen