Bouw scholencomplex Park Spoor Noord gestart

In Antwerpen is vandaag het officiële startschot gegeven voor de bouw van een groot scholencomplex aan Park Spoor Noord. De zogenoemde campus Hardenvoort zal vanaf september 2015 plaats bieden aan zowat 660 kinderen van het kleuter- en lager onderwijs en de eerste graad van het secundair.
BELGA/WAEM

De nieuwbouw is nodig om de modulaire units te vervangen waarin de kleuter- en lagere school Groene Eilandje nu nog huist vanwege een capaciteitstekort.

Groene Eilandje telt momenteel 225 leerlingen en zal in het nieuwe complex met 6 klassen kunnen uitbreiden in de lagere school. Daarnaast komt er ook een eerste graad van het Stedelijk Lyceum, de nieuwe koepelnaam voor de 19 Antwerpse stedelijke middelbare scholen.

Die laatste uitbreiding kadert vooral in de toename van het aanbod rond wetenschappen en techniek in het Stedelijk Onderwijs. Er staat bovendien een hervorming gepland die de vele studierichtingen van het Stedelijk Lyceum clustert in interessegebieden, die zoveel mogelijk op enkele locaties gecentraliseerd zullen worden. De leerlingen van de campus Hardenvoort kunnen voor die opleidingen rond wetenschappen en techniek na de eerste graad van het secundair doorstromen naar het Stedelijk Lyceum Meir in de binnenstad.

Campus Hardenvoort zal ook, in overeenstemming met het recente beleid van het Stedelijk Onderwijs, zoveel mogelijk als "brede school" worden opengesteld voor de buurt na de schooluren. Zowel de sportzalen als de multifunctionele ruimte komen daarvoor in aanmerking.

Het hele project zal naar schatting 20 miljoen euro kosten en moet tegen september 2015 klaar zijn.

Meest gelezen