Brussel organiseert campagne tegen geweld op vrouwen

De stad Brussel wil met de sensibilisatiecampagne "Fluiten tegen geweld op vrouwen" geweld tegen vrouwen aanklagen. Van 3 tot 10 maart vindt in de stad de "Week van de Vrouw" plaats, waarin allerlei activiteiten worden georganiseerd om het probleem in de kijker te plaatsen. Dat hebben burgemeester Yvan Mayeur (PS) en schepen van Gelijke Kansen Mohamed Ouriaghli (PS) bekendgemaakt.

In samenwerking met de vzw Garance heeft de stad Brussel vandaag al het startschot gegeven voor de sensibiliseringscampagne "Fluiten tegen geweld op vrouwen". In de Nieuwstraat hebben ze fluitjes uitgedeeld met daarop de boodschap "Geweld op vrouwen is niet acceptabel. Schreeuwen, lawaai maken en fluiten zijn effectieve manieren om onze angst te beheersen, onze aanvaller te doen schrikken en aandacht aan te trekken. Fluit om u te verdedigen en om in te grijpen bij aanvallen waarvan u getuige bent!"

Tijdens de Week van de Vrouw, "voor een werkelijke egalitaire gemeenschap", worden mensen bewustgemaakt van de problematiek. Met het evenement wil het stadsbestuur uitnodigen tot meer dialoog, om na te denken over knelpunten wat betreft werkgelegenheid, gezin en emancipatie. Dat gebeurt via activiteiten die toegankelijk zijn voor iedereen, zoals de filmvoorstelling "Frozen River", het theaterstuk "Une femme" en de workshop "Gender for dummies". Vrouwen kunnen ook lessen verbale zelfverdediging volgen.