Brusselse brandweer start vanaf 3 maart met stakingsacties

De Brusselse brandweer zal vanaf maandag 3 maart met stakingsacties beginnen. Dat meldt Eric Labourdette, verantwoordelijke voor de liberale vakbond VSOA, in een persbericht.

De Brusselse brandweer zegt daarmee te willen protesteren tegen "de grote werkdruk, de bijzondere toestand waarin de brandweer en dringende medische hulp zich bevindt, de problemen van beheer en het beslissingsproces, het gebrek aan steun, de traagheid van de procedures voor promotie en het onvermogen van de administratieve directie om de richtlijnen van de regering te doen uitvoeren".

De Brusselse brandweer eist ook de aanwerving en bevordering van nieuwe officieren en de promotie van officieren om alle vacante posten in te vullen. Ze willen ook regelmatig gehoord  worden in het kader van de brandweerhervorming.

Vanaf 3 maart zal de Brusselse brandweer volgens het persbericht geen enkel preventief advies meer uitbrengen zolang niet wordt ingegaan op de eisen.