Buurtbewoners Hill 60: "Wij willen geen toiletdame zijn"

In Zillebeke in West-Vlaanderen klagen de buurtbewoners van de oorlogssite Hill 60 dat heel wat bezoekers bij hen aanbellen om naar het toilet te gaan. Ze begrijpen niet dat bij de plannen voor de herinrichting van het terrein geen toiletten zijn voorzien.

Hill 60 is een heuvel net buiten Zillebeke waar fel gestreden werd tijdens de Eerste Wereldoorlog. De buurtbewoners van de site klagen nu dat er veel bezoekers bij hen aanbellen om naar het toilet te gaan. Ze vrezen dat dat enkel nog maar zal toenemen door de herdenking van honderd jaar "Groote Oorlog" dit jaar. De omwonenden vinden het naar eigen zeggen niet erg dat er af en toe iemand aanbelt, maar voelen zich niet geroepen om toiletdame te spelen.

De buurtbewoners begrijpen niet dat bij de plannen van de herinrichting van het terrein geen toiletten zijn voorzien. Dat haalt ook gemeenteraadslid Ives Goudeseune (SP.A) aan. Hij vraagt aan de stad om chemische toiletten te voorzien. Volgens de stad is dat niet nodig omdat Hill 60 volgens de stad deel uitmaakt van een grotere site bij de Palingbeek. Bezoekers kunnen volgens hen daar naar het toilet.