Delta Light in Wevelgem investeert 20 miljoen euro in uitbreiding

Delta Light, producent van architecturale verlichting, investeert 20 miljoen euro voor de uitbreiding van de hoofdzetel in Wevelgem. Het bedrijf stelde vandaag zijn plannen voor. De wereldspeler wil de komende tien jaar zijn omzet verdubbelen, wat heel wat arbeidsplaatsen kan opleveren, en stoomt zich klaar met een stevige expansie.

Delta Light viert dit jaar zijn 25e verjaardag. De jongste acht jaar, sinds de verhuis naar het bedrijventerrein in Wevelgem, heeft het bedrijf een enorme groei gekend, waardoor de huidige hoofdzetel wat krap werd.

Daarom trekt Delta Light 20 miljoen euro uit voor een nieuw bevoorradingsdepot, aanpalend aan de huidige gebouwen. De nieuwe opslaggebouwen die volledige geautomatiseerd zullen 26 meter hoog zijn en hebben een oppervlakte van 5.500 vierkante meter, wat het totaal op 32.000 vierkante meter brengt. Er komt ook een transparante zwevende ruimte die duidelijk zichtbaar zal zijn vanop de E403-autosnelweg.

De investering brengt niet meteen extra jobs met zich mee. Het familiebedrijf wil de komende tien jaar zijn huidige omzetcijfer van 62 miljoen euro verdubbelen. "En die groei zal uiteraard extra jobs creëren", merkt Jan Ameloot, die de zaak samen met zijn broer Peter overneemt van vader Paul, op.

Delta Light is onder meer bekend voor het architecturale lichtdecor in tv-shows als "Villa Vanthilt" en "Eurosong". Daarnaast heeft het bedrijf ook heel wat andere grote projecten op zijn conto, zoals de verlichting in de nieuwe Voka-gebouwen in Gent. Inmiddels heeft het familiebedrijf 18 buitenlandse vestigingen en zijn ze werkzaam in 120 landen. Delta Light wil de komende jaren focussen op onderzoek en ontwikkeling, en zijn aanwezigheid gaan verstevigen in groeimarkten.