Eerste vluchten Ryanair op luchthaven Zaventem

Op de luchthaven van Zaventem zijn vanochtend de eerste twee vluchten van de lagekostenmaatschappij Ryanair vertrokken. Dat werd gevierd met Ierse muziek en dans in de vertrekhal. De eerste vlucht, die om 10 voor 6 vertrok, had als bestemming Lissabon. Er zal vanuit Zaventem naar tien steden gevlogen worden.
Eerste vlucht van Ryanair op Zaventem "gedoopt"

Veel reizigers zijn tevreden met de komst van Ryanair, maar de vakbonden zijn ongerust. Zij voeren deze voormiddag actie tegen de komst van verschillende lagekostenmaatschappijen naar Zaventem. Naast Ryanair zijn ook het Spaanse Vueling en het Britse Easyjet er actief.

"Wij vinden het heel belangrijk dat de lowcostmaatschappijen respect opbrengen voor onze Belgische arbeidswetgeving, de sociale zekerheid en de arbeidsomstandigheden", zegt Paul Buekenhout van het gemeenschappelijke vakbondsfront.

Daarom betogen de vakbonden sinds 10 uur vanmorgen in de buurt van de luchthaven tegen de lagekostenmaatschappijen. Later vandaag zullen ze een "Fair Ticket" overhandigen aan de directie van Brussels Airport, dat werd ondertekend door alle afgevaardigden van de vakbonden op de luchthaven.