Findus neemt Lutosa over van McCain

De Franse voedingsproducent Findus neemt het Belgische merk van diepgevroren aardappelproducten Lutosa over van het Canadese McCain. Het nieuws is bevestigd door verschillende bronnen.

Lutosa is een bekende naam in de Belgische voedingswereld. Het bedrijf noemt zichzelf de nummer één in Belgische frieten.
Lutosa werd vorig jaar overgenomen door het Canadese McCain, maar dat werd door de Europese Commissie verplicht om de Europese retailactiviteiten onder de merknaam Lutosa af te stoten uit vrees voor een oneerlijke concurrentiepositie op de Europese diepvriesfrietenmarkt.

Het Franse Findus sprong daarop in. Het frietenmerk wordt ondergebracht in het nieuwe Findus Lutosa Belgium en het Lutosa-gamma blijft dus beschikbaar in de Belgische winkels. De productie blijft in Leuze-en-Hainaut, waar ook de hoofdzetel gevestigd is. In het West-Vlaamse Sint-Eloois-Vijve is nog een tweede filiaal gevestigd. Lutosa heeft ook vestigingen in verschillende andere landen.