Hinder verwacht op E313/E34 en E19 dit weekend

Automobilisten moeten dit weekend (1 en 2 maart) rekening houden met hinder op de E313/E34 tussen Ranst en de Antwerpse ring. Er worden twee rijstroken afgesloten in beide richtingen. Door onderhoudswerken op de E19 in Kontich richting Antwerpen wordt daar een rijstrook afgesloten. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) in een persbericht.

Het AWV herstelt vanaf zaterdagavond tot zondagmiddag het wegdek tussen de oprit Wommelgem en de Antwerpse Ring in de richting van Antwerpen en tussen de oprit Wommelgem en de snelwegparking in Ranst in de richting van Hasselt. Tijdens de duur van de werkzaamheden zal slechts een van de drie rijstroken open zijn voor het verkeer.

Vanaf zaterdag start het AWV met onderhoudswerken in de berm naast de E19 tussen Brussel en Antwerpen in Kontich. De onderhoudswerken moeten de afwatering verbeteren. Daarnaast vinden er ook ingrepen plaats voor hakhoutbeheer. De werken worden vijf opeenvolgende zaterdagen uitgevoerd. Tijdens de duur van de werken zullen twee van de drie rijstroken berijdbaar zijn.