Jan Hoet wordt woensdag begraven in Gentse Sint-Pauluskerk

Jan Hoet wordt woensdag 5 maart om 10.30 uur ten grave gedragen in de Gentse Sint-Pauluskerk. Dat laat zijn zoon Jan Hoet Jr weten. "Het was zijn laatste wens", zegt hij.

Hoet koos er zelf voor om in de Sint-Pauluskerk, dichtbij het station Gent-Sint-Pieters, begraven te worden.

"Het was zijn laatste wens, hij heeft er nog naar verwezen in een gesprek met Friedl Lesage", zegt Junior. In dat bewuste interview uit juni 2011, dat donderdag ook opgediept werd door "Hautekiet" op Radio 1, legde Jan Hoet uit dat hij crematoria haat wegens de architectuur.

"In de kleine Sint-Pauluskerk zijn mijn ouders getrouwd, we zijn er ook gedoopt en daar liggen ook onze familiebanden", zegt zijn zoon. Het wordt een publieke eucharistieviering. De familie zal geen rouwbrieven versturen maar in de weekendkranten overlijdensberichten plaatsen.