Jean-Louis Denis en medeverdachte blijven in de cel

De Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling heeft de aanhouding bevestigd van Jean-Louis Denis, bijgenaamd "le Soumis" en een 41-jarige medeverdachte. Het tweetal dat wordt verdacht van het ronselen van jongeren voor de burgeroorlog in Syrië, blijft dus in de cel.

De derde verdachte was niet in beroep gegaan tegen de beslissing van de raadkamer om zijn aanhouding te verlengen. Intussen is een vierde verdachte in het dossier verhoord, maar niet aangehouden.

Intussen is Jean-Louis Denis ook verhoord in een ander gerechtelijk onderzoek naar het ronselen van Syrië-strijders, namelijk dat waarin de voorbije vier dagen al tientallen huiszoekingen zijn uitgevoerd en twaalf verdachten zijn aangehouden. Volgens zijn advocaten ging het echter om een routineverhoor en is er geen rechtstreeks verband tussen dat dossier en het dossier waarin Denis zelf verdachte is.