Paul McCartney gehuldigd op de NME Awards

Paul McCartney heeft een onderscheiding gekregen van het invloedrijke Britse muziekblad NME. De voormalige Beatle en bezieler van Wings werd gelauwerd voor zijn 50-jarige carrière. Arctic Monkeys was de grote winnaar van de avond met vijf onderscheidingen.

Paul McCartney werd tijdens de jaarlijkse uitreiking van de NME Awards in de bloemetjes gezet voor zijn vijftigjarige loopbaan. "Wat zo leuk is aan songs schrijven, is dat je niet weet hoe je het precies doet dus kan je er niet over praten", grapte de 71-jarige McCartney toen hij onder een staande ovatie de speciale onderscheiding uit de handen van Blur-frontman Damon Albarn ontving.

In 1963 mocht McCartney met The Beatles in Londen optreden tijdens de jaarlijke prijsuitreiking van de New Musical Express. Toen de Beatlemania over het Verenigd Koninkrijk trok, mochten McCartney, John Lennon, Ringo Starr en George Harrison een jaar later opnieuw het podium beklimmen.

De grote winnaar van de avond was Arctic Monkeys (foto), die een week na hun dubbele triomf op de uitreiking van de Brit Awards vijf onderscheidingen kregen, waaronder die voor beste Britse band en beste album.

Lily Allen (foto), die na een onderbreking van enkele jaren haar comeback bevestigde, mocht de prijs voor beste soloartiest op zak steken.

De Schotse band Belle & Sebastian werd bekroond voor zijn "buitengewone bijdrage tot de muziek".