Twee agenten gewond bij zware botsing met combi in Nevele

Bij een aanrijding tussen een vrachtwagen en een politiecombi in de Oost-Vlaamse gemeente Nevele zijn vanmorgen twee politieagenten gewond geraakt. De slachtoffers zaten geklemd en moesten door de brandweer worden bevrijd. Ze werden overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeren niet in levensgevaar.

De omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht, maar het politievoertuig zou achteraan op een vrachtwagen ingereden zijn.

Volgens Frederik Voet van de politiezone Aalter-Knesselare waren de twee agenten van de LoWaZoNe (Lovendegem, Waarschoot, Zomergem, Nevele) op weg naar een dringende interventie.

"De vrachtwagen die voor hen reed, sloeg onverwacht linksaf, waardoor de politiecombi de vrachtwagen niet meer kon ontwijken. Een mannelijke en een vrouwelijke agent in de combi raakten gewond, maar zijn niet in levensgevaar."