Veerle Baetens blij dat pers haar met rust laat

Veerle Baetens, hoofdrolspeelster in de film "The broken circle breakdown" kijkt reikhalzend uit naar de uitreiking van de Oscars. Bovendien is ze meer ontspannen sinds de afreis uit België. "Hier is de Belgische pers er niet om mijn beugel te bekritiseren", zei Veerle Baetens in Los Angeles.

Nu de Belgische pers haar wat meer met rust laat en haar jurk voor de Oscars klaar is, kan Veerle Baetens eindelijk ontspannen toeleven naar de Oscaruitreiking zondagavond.

Dat het agentschap ICM haar belangen behartigt in de VS, betekent niet dat Baetens koste wat kost een filmcarrière wil uitbouwen in Hollywood. Enkel als er zich een project aandient waar ze echt in is geïnteresseerd, met acteurs waar ze naar opkijkt, zal ze de kans grijpen, verduidelijkt de 36-jarige actrice.

Cate Blanchett is een van de actrices waar Baetens bewondering voor heeft. Ze kijkt er dan ook naar uit om haar tegen het lijf te lopen op de Oscars. Al is ze niet van plan om Blanchett aan te spreken. "Daar ben ik veel te verlegen voor", zegt Baetens. "Het volstaat om haar gewoon te zien, en de Oscar te winnen natuurlijk!"

Meest gelezen