Zestiger zwaargewond na aanrijding door Lijnbus Leuven

Aan het station in Leuven is een man van 62 in de vooravond zwaargewond geraakt toen hij onder een bus terechtkwam. De politie onderzoekt de omstandigheden van het ongeval.

Het slachtoffer kwam ter hoogte van de busperrons aan het Martelarenplein met zijn been onder een bus van De Lijn terecht. Hij kreeg ter plekke de eerste zorgen toegediend van een medisch urgentieteam en werd naar het ziekenhuis overgebracht. De precieze omstandigheden van het ongeval zijn nog niet bekend.

Het is niet de eerste keer dat er een zwaar verkeersongeval in de buurt van het Leuvense station gebeurt. Zowat een maand geleden raakte een meisje gewond toen ze door een bus werd aangereden.

Toen zaten de stad en De Lijn samen om de gevaarlijke situatie daar aan te pakken. "Toen werd afgesproken om een simulatie te houden met een andere verkeerssituatie. Die simulatie loopt nog, maar intussen proberen we zowel de passagiers als onze buschauffeurs te sensibiliseren. Recent is er nog een bericht gestuurd naar onze chauffeurs om hen op het hart te drukken stapvoets te rijden aan het station en heel goed op te letten als ze de perrons indraaien", zegt Karen Van De Plas van De Lijn.

Aan het Martelarenplein zijn bewust geen verkeersborden of andere aanduidingen aangebracht zodat bestuurders voorzichtiger zouden rijden.