Busongeval Leuven: "Voetganger en chauffeur zagen elkaar niet"

De 62-jarige voetganger die gisteren in Leuven werd aangereden door een bus, kon het voertuig niet zien aankomen. Ook de buschauffeur had de voetganger niet op voorhand kunnen opmerken. Dat zegt de verkeersdeskundige van het Leuvense parket na de eerste vaststellingen. De alcohol- en drugtest die de chauffeur na het ongeval aflegde, bleken beiden negatief.

Het ongeval gebeurde donderdag rond 16.30 uur, ter hoogte van de busperrons aan het treinstation in Leuven. De 62-jarige man kwam onder het voorwiel van de bus terecht toen hij wou oversteken naar een ander perron. Net op dat moment wilde de bus aan dat perron indraaien. De man raakte zwaargewond en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Intussen is hij niet meer in levensgevaar.