Financieringsakkoord voor uitbreiding Panamakanaal

Het internationaal consortium GUPC, dat bevoegd is voor de uitbreiding van het Panamakanaal, heeft een akkoord bereikt met de Panamese overheid over de verdere financiering van de werken. Dat heeft GUPC vandaag bekendgemaakt.

Het Belgische baggerbedrijf Jan De Nul vormt samen een Spaans, Italiaans en Panamees bouwbedrijf het internationaal consortium.

Zij dreigden begin dit jaar nog met een opschorting van de werken als de Panamese overheid niet met meer geld over de brug zou komen om de meerkost van 1,2 miljard euro te bekostigen. Maar nu is er dus toch een overeenkomst gevonden. "Het akkoord lost de financieringsproblemen op", meldt de GUPC in een persbericht.

De uitbreiding van het kanaal moet toelaten dat schepen kunnen passeren die tot 12.000 containers kunnen vervoeren, het drievoudige van wat vandaag kan.

Meest gelezen