Kleuter redt leven van zwaargewonde papa

De 4-jarige Elisha Powers heeft het leven gered van haar vader. Nadat hij zichzelf in de arm had gesneden bij het rooien van een boom, slaagde zijn dochter erin zijn mobiele telefoon te ontgrendelen om vervolgens de hulpdiensten te bellen. "Ik wist dat zij mijn enige en laatste optie was", zegt vader Shawn.

De man was hevig aan het bloeden, want zijn slagader was geraakt. Hij strompelde naar de oprit waar zijn twee dochters op dat moment aan het spelen waren. Shawn kon zijn oudste dochter Elisha overtuigen om zijn gsm te ontgrendelen en de hulpdiensten te bellen. Opvallend: het was nog maar enkele weken geleden dat hij dit geleerd had aan zijn dochter.

"Ik drukte op de nummers en ik zette de mobiele telefoon aan het oor van mijn papa", zegt de koelbloedige kleuter in New York Daily News. Korte tijd later arriveerden de hulpdiensten. Zij brachten de vader met spoed naar het ziekenhuis. Daar is hij nu aan het herstellen van zijn verwondingen.

"Heel trots op mijn dochter"

"Ze heeft het echt uitstekend gedaan, ik ben zo trots op haar", zegt Shawn. "Ongelooflijk eigenlijk hoe kalm en koelbloedig ze bleef in die situatie. Alsof ze wist dat er iets belangrijks van haar werd verwacht."

In de tuin werken zit er voor hem de komende maanden niet meer in. "Dokters hebben mij aangeraden om het de volgende negen maanden rustig aan te doen, zodat mijn arm volledig kan herstellen.

lees ook