Mattel neemt Lego-rivaal over

Mattel, de grootste speelgoedfabrikant ter wereld, heeft voor 460 miljoen dollar (335 miljoen euro) het Canadese Mega Brands overgenomen. Die producent van bouwblokjes is de grootste rivaal van Lego. "Spelen met blokken is populair, veelzijdig en zit de laatste drie jaar in de lift", verduidelijkte Bryan Stockton, CEO van Mattel, de overname.

Mega Brands is de fabrikant van "Mega Blocks" en is volgens Mattel de nummer twee op de markt van bouwblokjes. Het bedrijf maakte in de eerste negen maanden van vorig jaar een omzet van omgerekend 220 miljoen euro. De omzet van grote concurrent Lego bedroeg in dezelfde periode 3,4 miljard euro.

In tegenstelling tot de steile opmars van Lego, kwam de groei van Mattel vorig jaar tot stilstand door de teleurstellende verkoopcijfers van "Barbie", "Hot Wheels", "Match Box" en "Fisher Price" tijdens de kerstperiode. Mattel klokte af op een omzet van 4,7 miljard euro.

Meest gelezen