Nederlandse reisorganisaties halen klanten terug uit Sinaï

De Nederlandse reisorganisaties halen hun klanten terug uit de badplaatsen in de Egyptische Sinaï. Dat meldt de NOS. Het Nederlandse reisadvies is gisteren opnieuw aangescherpt wegens een reële dreiging van terroristische aanslagen. De Belgische reisorganisaties zijn voorlopig niet van plan hun reizigers terug te halen.

Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken is de dreiging van terroristische aanslagen op toeristen in de Sinaïwoestijn zo reëel dat mensen die er al zijn het gebied moeten verlaten. Het is volgens NOS momenteel onduidelijk over welke informatie het ministerie beschikt.

De grootste reisorganisatie, TUI, heeft 400 toeristen in Sharm el Sheikh. Voor hen worden twee extra vluchten ingezet.

Ook Duitsland heeft sinds woensdag een aangescherpt reisadvies voor de badplaatsen. Reizen naar Dahab en Sharm el Sheikh werden ontraden en toeristen werden teruggehaald.

Na een aanslag eerder deze maand op een toeristenbus raadde ook België toeristen al af om naar de Sinaï te reizen, maar de badplaats Sharm el Sheikh staat bij ons niet op de zwarte lijst. Daarom zijn reisorganisaties Jetair en Thomas Cook niet van plan hun klanten terug te halen.