Overleg bij Agfa draait uit op mislukking

Het overleg tussen de vakbonden en de directie van beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert heeft niets opgeleverd. Na 20 minuten zijn de onderhandelingen stopgezet. De staking blijft het hele weekend duren. Er is grote onvrede over de brugpensioenregeling.

Het conflict bij Agfa-Gevaert sleept al een tijdje aan. Donderdag hadden stakers nog de ingang geblokkeerd en werkwillige bedienden de toegang ontzegd. De staking is al bezig sinds vorige week donderdag.

Vandaag was er een overleg tussen de directie en de vakbonden, maar dat was na 20 minuten al voorbij zonder akkoord. Het voorstel van de directie rond een nieuwe brugpensioenregeling werd van tafel geveegd. De staking duurt voort. De bonden en de directie plooien nu terug om hun standpunten bij te schaven.