Recticel boekt verlies van 36 miljoen euro in 2013

Schuimrubberproducent Recticel heeft 2013 met een verlies van 36,1 miljoen euro afgesloten. Dat blijkt uit de jaarcijfers. Het bedrijf kreeg van Europa een boete voor kartelvorming. Daarnaast speelt ook de economische omgeving in Europa, die goed is voor 94 procent van de totale netto-omzet, Recticel parten.
BELGA/DOPPAGNE

"Het aanhoudend lage consumentenvertrouwen blijft wegen op de markten van eindgebruikers van de groep die allen zijn afgestemd op duurzame consumptie- en investeringsgoederen", klinkt het in het resultatenbericht. "De eerste tekenen van een geleidelijke stabilisatie werden echter merkbaar in de loop van het 3e kwartaal van 2013 en werden bevestigd in het 4e kwartaal van 2013."

Afgelopen maand werd duidelijk dat de groep een boete van 27 miljoen euro moet betalen aan de Europese Commissie voor prijsafspraken met andere schuimrubberproducenten.

Het geconsolideerd resultaat over de periode (aandeel van de groep) is gedaald van 15,4 miljoen euro in 2012 naar een verlies van 36,1 miljoen euro.

Ondanks het jaarverlies kent Recticel toch een brutodividend van 0,20 euro per aandeel toe. Dat is wel minder dan vorig jaar, toen het nog 0,29 euro per aandeel was.

Voorlopig vindt Recticel het te vroeg om een prognose voor 2014 te geven, "gelet op de aanhoudende volatiliteit op de markten waar Recticel actief is. De groep zal meer klaarheid verschaffen op de jaarlijkse algemene vergadering van 27 mei 2014".