Regering verdeelt 205 miljoen van Nationale Loterij

De ministerraad heeft vrijdag het voorlopig verdelingsplan goedgekeurd voor de subsidies van de Nationale Loterij voor 2014. In totaal gaat het om 205,3 miljoen euro. Voor de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen, het Belgian Paralympic Committee, Flagey, Bozar en het Antigifcentrum wordt een extra inspanning gedaan.

Dat heeft minister van Financiën Koen Geens (CD&V) gemeld.

De Nationale Loterij heeft elk jaar veel geld te verdelen. Een deel daarvan gaat naar wettelijke begunstigden zoals de Nationale Kas voor Rampenschade, het Belgisch Fonds voor de Voedselzekerheid en de Belgische Ontwikkelingssamenwerking. Ook de gemeenschappen krijgen een deel van de koek.

Daarnaast ontvangen ook tal van andere "instellingen en organisaties van bijzonder maatschappelijk, cultureel of wetenschappelijk belang" subsidies. Dat moet hen "de nodige zuurstof geven om het succesvolle werk van de afgelopen jaren voort te zetten", verduidelijkt minister Geens.

Dit jaar wordt onder meer een extra inspanning gedaan voor de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen en het Belgian Paralympic Committee.