Rouwregister voor Jan Hoet geopend in Gent

In Gent hebben waarnemend burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD), schepen van Cultuur Annelies Storms (SP.A) en andere leden van het schepencollege een rouwregister voor Jan Hoet geopend.

Jan Hoet, kunstkenner en voormalig conservator en bezieler van het S.M.A.K., overleed donderdag op 77-jarige leeftijd in het UZ Gent.

Deze voormiddag opende het schepencollege een rouwregister in het stadhuis van Gent, maar het boek verhuist vanmiddag naar het S.M.A.K. Het publiek kan er vanaf 14 uur, een week lang, behalve op maandag, tussen 10 en 18 uur een boodschap kwijt. Het S.M.A.K. opende ook een online rouwregister op http://janhoet-rouwregister.be.

Vrijdagavond opent in het S.M.A.K. de tentoonstelling van "action painter" Richard Jackson. "Ain't painting a pain" is de eerste retrospectieve gewijd aan een van de meest radicale kunstenaars van de afgelopen veertig jaar. Bij de opening zal stilgestaan worden bij het overlijden van de bezieler van het museum.

Jan Hoet wordt woensdag aanstaande om 10.30 uur begraven in de Gentse Sint-Pauluskerk.