Veiling gouden platen brengt 40.000 euro op

De veiling van 75 gouden en platina platen uit het archief van de Free Record Shop heeft 40.000 euro opgebracht. Veilinghuis Catawiki veilde de exemplaren online. Vooral de gouden platen van artiesten die in de vorige eeuw populair waren, bleken het goed te doen. Zo ging die voor de soundtrack van "The bodyguard" van Whitney Houston voor 1.900 euro de deur uit.

De gouden plaat voor "Greatest hits" van Bruce Springsteen bracht 1.850 euro op. De exemplaren van Beyoncé, Shakira en Adele gingen voor meer dan 1.000 euro per stuk onder de hamer.

Ook de Nederlandse artiesten scoorden goed. Zo haalde de gouden plaat voor "Together alone" van Anouk 1.750 euro op. Een aan Hans Breukhoven, eigenaar van Free Record Shop, gerichte award voor het oeuvre van René Froger ging voor 1.500 euro naar een nieuwe eigenaar.

De biedingen kwamen niet alleen uit Nederland. Ook vanuit België, Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland was interesse.