Vlaamse regering vordert steun terug van Heinz

De Vlaamse regering gaat de opleidingssteun die werd toegekend aan sauzenproducent Heinz terugvorderen. Dat hebben de topministers van de Vlaamse regering gezegd na een ontmoeting met de vakbonden van Heinz. De directie van Heinz heeft woensdag aangekondigd de productievestiging in Turnhout tegen het einde van het jaar te willen sluiten.

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V), viceminister-president Ingrid Lieten (SP.A) en Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) hebben vandaag een delegatie ontvangen van de vakbonden bij Heinz. Peeters heeft daarbij meegedeeld dat de Vlaamse regering "alle terugvorderbare steun" die Heinz van de Vlaamse overheid heeft gekregen, "maar waarvan de voorwaarden niet werden vervuld", zal terugvorderen. Heinz heeft in 2007 in totaal 942.110 euro opleidingssteun gekregen.

Sauzenproducent Heinz wil zijn vestiging in Turnhout, waar circa 200 mensen werken, tegen het einde van het jaar sluiten. Het grootste deel van de productie zal verhuizen naar Telford in Engeland. De sluiting moet Heinz toelaten efficiënter te werken en de overcapaciteit helpen reduceren, zo zei het bedrijf woensdag.