Warner Bros. werkt aan Minecraft-film

De Hollywoodstudio Warner Bros. werkt aan een eerste film die geïnspireerd is door het populaire spel Minecraft. Warner Bros. oogst momenteel veel succes met de eerste Lego-film. Het computerspel Minecraft wordt gezien als de digitale variant van Lego.
AP2013

Warner Bros. wil het ijzer smeden terwijl het heet is. "The Lego movie" gooit momenteel hoge ogen in de bioscopen en is na drie weken al goed voor een omzet van meer dan 200 miljoen euro. Een vervolg staat al op de rol.

De Hollywoodstudio kondigt aan dat er ook werk wordt gemaakt van een film die gebaseerd is op de digitale wereld van het computerspel Minecraft. Minecraft wordt gezien als de digitale variant van Lego. In het spel kunnen spelers blokje voor blokje een eigen wereld bouwen.

Minecraft werd in 2011 op de markt gebracht en groeide uit tot een van de meest succesvolle games ter wereld. Het spel heeft meer dan 100 miljoen spelers.

De film wordt geen animatiefilm. Welk verhaal verteld wordt, is niet bekend. Sony Pictures werkt momenteel aan de verfilming van een ander populair spel, Angry Birds.