"Hij ademt weer. Het is een mirakel!"

Een Amerikaan uit Mississippi, die dood gewaand werd, is in de rouwkamer "tot leven gekomen". De man lag plots te spartelen in zijn bodybag. Dat schrijft de BBC op haar website.

Medewerkers van het mortuarium maakten zich klaar om het lichaam van de man te balsemen, toen de dood gewaande Walter Williams ineens begon te bewegen.

De 78-jarige Williams was midden deze week door een lijkschouwer doodverklaard toen hij geen polsslag meer voelde. Williams was - dacht men - in zijn huis overleden.

De lijkschouwer volgde naar eigen zeggen de "normale procedure" om te onderzoeken of de man nog leefde. Het was dan ook een grote verrassing in het mortuarium dat de man niet dood was.

"We merkten ineens dat hij begon te bewegen en te stampen", zei lijkschouwer Dexter Howard aan de BBC. "Hij begon te ademen. Het was een mirakel."

Vermoedelijk is de pacemaker van de bejaarde man tijdelijk gestopt met werken en werd hij daarom doodverklaard. Na de miraculeuze wending in het mortuarium werd de "levende dode" naar een ziekenhuis gebracht.

De familie van de man reageert verheugd op het onverwachte nieuws. "Ik weet niet hoe lang hij nog bij ons blijft, maar ik weet dat hij nu terug is en dat is het belangrijkste", reageerde zijn neef Eddie Helster bij televisiezender WAPT.