"Udo en Eva zijn goed, maar niet goed genoeg voor het Songfestival"

Als het van Eurosong-jurylid Ruslana afhangt, zal Udo noch Eva Jacobs ons land vertegenwoordigen op het komende Eurovisiesongfestival in Kopenhagen. Dat laat ze verstaan in een interview met Het Nieuwsblad. "Ik heb wel al iemand gezien die het wél heeft, maar ik ga nog niet zeggen wie."
© Joost Joossen

Bij de eerste halve finale van Eurosong afgelopen zondag wisten Udo en Eva Jacobs beiden een plaatsje in de finale van 16 maart te bemachtigen. Toch zal geen van hen ons land op het echte Eurovisiesongfestival vertegenwoordigen, tenminste als het van jurylid Ruslana afhangt.

"Udo en Eva zijn goed, maar niet goed genoeg voor het Eurovisiesongfestival", zegt ze in Het Nieuwsblad. "Ik vind dat Udo zwaar is teruggevallen. Te veel choreografie, te veel pose. Hij heeft een fatsoenlijke stem. Die moet hij gebruiken. Eva heeft me verrast. Ze heeft een klik gemaakt."

"Ik heb wel al iemand gezien die het wél heeft, die goed genoeg is om te winnen. En dan bedoel ik niet alleen de selectie, maar ook het echte Eurovisiesongfestival. Maar ik ga nog niet zeggen wie."