Academy of Motion Picture Arts klokt af op ruim 350 miljoen euro

De Academy of Motion Picture Arts & Sciences, de organisatie achter de Oscars, kon op het einde van het vorige boekjaar buigen op een kapitaal ter waarde van ruim 488 miljoen dollar (ruim 353 miljoen euro). Dat meldt Variety.

Het boekjaar van de Academy eindigde op 30 juni vorig jaar. Op dat moment had de organisatie liefst 488.814.200 dollar op de balans staan (ruim 353 miljoen euro). Daarmee wist ze haar kapitaal in een jaar tijd fors uit te breiden. Eind juni 2012 stond de teller immers nog op zo'n 363 miljoen dollar (262 miljoen euro).

De cijfers zijn niet toevallig gisteravond bekendgemaakt op een moment waarop alle ogen op de eigenlijke Oscaruitreiking van aanstaande zondag zijn gericht. Het grootste deel van de inkomsten heeft de Academy uit investeringen gehaald.