Afbraak grenspost vertraagd door asbest

In de vroegere douanegebouwen langs de E17 in Rekkem is asbest gevonden. De afbraak van de oude grenspost loopt daardoor vertraging op. Een nieuwe einddatum voor de werken is er nog niet.

De asbestplaten van de buitengevel waren al weggenomen. Maar uit nieuwe testen blijkt dat er ook binnen in het gebouw nog asbest zit. Voor de afbraak kan verdergaan, moet er een nieuw bestek gemaakt worden. De geplande einddatum, 10 maart 2014, zal niet worden gehaald.

De wegomlegging, met bijhorende files, blijft ook. Een nieuwe einddatum voor de werken is er nog niet.

De gebouwen van de grenspost staan al ruim twintig jaar leeg. De Vlaamse regering verwierf onlangs de gronden en besliste snel om de gebouwen te slopen. Het is de bedoeling dat de volledige site, zowat 15 hectare groot, een herbestemming krijgt. Zo komt er onder meer een ruime parking voor vrachtwagens en wagens, maar ook een controlezone voor politie en douane.