DeGeneres: "Soms is het goed jezelf angst aan te jagen."

Morgenavond presenteert de Amerikaanse talkshowhost en comédienne Ellen DeGeneres de Oscarceremonie in Los Angeles. Toen ze een eerste keer voor de job werd gevraagd, sloeg ze het aanbod evenwel af. Dat vertelt ze in het magazine Parade. In hetzelfde interview belooft ze niet te zullen dansen op het podium.
AP2006

Vorig jaar in augustus maakte DeGeneres bekend dat ze in 2014 de Oscarceremonie zou presenteren. In 2007 deed ze dat al een eerste keer en precies daarom sloeg ze het aanbod om de presentatie opnieuw voor haar rekening te nemen in eerste instantie af.

"Iedereen verklaarde me gek, behalve mijn echtgenote Portia. Ze vond dat ik me niet nog een keer door zo'n beproeving moest sleuren. Het zou me te veel stress opleveren. Toen dacht ik: "Ok dan, ik wil mezelf best nog wel eens bang maken". Soms is het goed jezelf angst aan te jagen."

"Je zal me niet zien dansen tijdens de ceremonie", gaat ze verder. "Ik dans al tijdens mijn eigen show. Ik denk niet dat mensen me willen zien dansen telkens ik iets doe."

Zelf heeft DeGeneres slechts een bescheiden acteerervaring in films. Precies daarin wil ze best verandering brengen. "Schrijf maar dat ik voor kleine rollen beschikbaar ben. Als ik de juiste rol krijg, rijf ik gegarandeerd een Oscarnominatie binnen. Ik zal de Oscar zelfs winnen. Weet je wat? Dat zal ik tijdens de Oscarceremonie zelf wel vertellen."