Ex-manager Pearl Jam veroordeeld tot celstraf wegens diefstal

In Seattle in de Amerikaanse staat Washington is de ex-manager van de rockband Pearl Jam veroordeeld tot 14 maanden cel wegens diefstal. Rickey Charles Goodrich heeft jarenlang geld van het managementkantoor verduisterd om persoonlijke schulden af te betalen.

Goodrich was vroeger verantwoordelijk voor de financiën van de tournees van Pearl Jam. In die hoedanigheid versluisde hij geld naar persoonlijke rekeningen om zijn schulden af te betalen. Hij heeft ook de kredietkaarten van het bedrijf gebruikt om persoonlijke uitgaven te doen.

De feiten kwamen aan het licht toen de manager van Pearl Jam de verdachte transactie begon te onderzoeken. Een rechter in King County in Washington heeft Goodrich nu veroordeeld tot 14 maanden cel. Alles samen zou hij 380.000 dollar (275.000 euro) achterover hebben gedrukt.

"Meneer Goodrich blijft nog twee weken op vrije voeten om zijn zakelijke aangelegenheden op orde te stellen zodat hij het geld kan terugbetalen", laat een woordvoerder van de rechtbank weten. Op 14 maart moet hij de cel in.