Honderd taxichauffeurs protesteren voor het commissariaat in Anderlecht

Zaterdagavond rond 22u30 hebben zich een honderdtal taxichauffeurs verzameld op het De Brouckère plein om zich vervolgens naar het Commissariaat Demosthène in Anderlecht te begeven, alwaar er werd geprotesteerd tegen controles die getuigden van weinig respect de voorbije nacht.

Zo zouden de agenten de klanten hebben doen uitstappen en de taxichauffeurs "tot op het blote lijf" hebben gefouilleerd in het commissariaat, alsof het misdadigers waren. Ze moesten ook hun zakken leegmaken. Kortom, ze werden vernederd.

De Brusselse taxichauffeurs zijn voorstander van de controles om het zwartwerk en de oneerlijke concurrentie te bestrijden, op voorwaarde dat het met respect gebeurt. Ze eisen dan ook dat er geen controles gebeuren als er klanten aan boord zijn en dat fouilleringen enkel gebeuren wanneer er aanwijzingen zijn dat het echt nodig is.

lees ook