Patricia Ceysens naar federaal niveau, Rik Daems gaat Vlaams

Patricia Ceysens ruilt het Vlaamse niveau in voor het federale. Rik Daems maakt de omgekeerde beweging. Dat blijkt uit de verkiezingslijsten die Open VLD Vlaams-Brabant vandaag heeft goedgekeurd.

Daems krijgt de tweede plaats op de Vlaamse lijst van de liberalen, na lijsttrekker en partijvoorzitter Gwendolyn Rutten. "Rik heeft als voormalig minister zeer veel ervaring met economie en werk. Deze domeinen gaan door de zesde staatshervorming naar Vlaanderen, en die zal hij Vlaams kunnen verzilveren", stelt de partij. Op drie staat Vlaams parlementslid Jo De Ro.

Patricia Ceysens staat daarentegen op de Kamerlijst. "Zij is als ervaren zaakvoerder onze stem van de ondernemer. Ze gaat voor het eerst naar het federale niveau. Haar jarenlange Vlaamse expertise zal daar een grote meerwaarde betekenen", klinkt het.

Ceysens krijgt de derde plaats op de Kamerlijst, na lijsttrekker en staatssecretaris Maggie De Block. Op de tweede plaats van de Vlaams-Brabantse Open VLD-lijst voor de Kamer staat Tim Vandeput, de burgemeester van Hoeilaart. Kamerlid Luk Van Biesen moet voor de liberalen een vierde Kamerzetel binnenhalen in Vlaams-Brabant.

Daarnaast zal Michel Verschueren, de voormalige manager van voetbalclub Anderlecht, de Vlaams-Brabantse Kamerlijst van Open VLD duwen. Eerste opvolgers zijn provincieraadslid Dirk Janssens (Kamerlijst) en Onderneemster van het jaar 2012 Danielle Vanwesenbeeck (Vlaamse lijst).

lees ook