Slapende inbreker op heterdaad betrapt

In een woning in Antwerpen zijn vrijdagochtend twee inbrekers betrapt. De bewoner trof één van de twee slapend aan in bed. Dat meldt de Antwerpse politie.

Toen de bewoner thuiskwam na zijn nachtdienst, stelde hij vast dat de voordeur van zijn huis was geforceerd. Binnen lagen niet alleen zijn vrouw en kinderen nog te slapen, de man trof ook een inbreker in dromenland aan in een bed. Hij liet de man slapen en belde de politie.

De echtgenote, die ondertussen was opgestaan, kwam op de gelijkvloerse verdieping oog in oog te staan met de tweede inbreker en begon te gillen. De onbekende man wilde wegvluchten, maar kon worden tegengehouden door de bewoners.

De politie kon de twee mannen, van 29 en 35 jaar, ter plaatse arresteren. Ze maakten een verwarde indruk. Ze ontkenden dat ze wilden inbreken en zeiden dat ze enkel op zoek waren naar een slaapplaats. Ze konden niet verklaren waarom er spullen van de bewoners werden aangetroffen in hun broekzakken, waarom er andere spullen waren verzameld in de woonkamer en waarom er inbrekersmateriaal lag in het huis.