"12 years a slave" sleept 5 Independent Spirit Awards in de wacht

"12 years a slave" van regisseur Steve McQueen is de grote winnaar geworden van de Independent Spirit Awards. De film kaapte 5 prijzen weg waaronder die voor beste film, beste regisseur en beste actrice in een bijrol. Matthew McConaughey en Cate Blanchett wonnen de prijs voor beste acteur en beste actrice.
AP2014
Regisseur Steve McQueen neemt de prijs voor beste film in ontvangst.

De Independent Spirit Awards worden sinds 1984 uitgereikt aan zogenoemde "onafhankelijke" films. Dit zijn films die niet door één van de grote Hollywoodstudio's zijn gemaakt.

Dit jaar is "12 years a slave" de grote winnaar geworden. De film won liefst 5 prijzen: beste film, beste regisseur (Steve McQueen), beste scenario, beste cinematografie en beste actrice in een bijrol (Lupita Nyong'o).

De prijs voor beste actrice in een hoofdrol ging naar Cate Blanchett voor haar rol in "Blue jasmine". Die voor beste acteur in een hoofdrol was voor Matthew McConaughey die een aidspatiënt speelt in "Dallas buyers club". Jared Leto won de prijs voor beste acteur in een bijrol voor zijn vertolking in dezelfde film.

Meest gelezen