Artsen zonder Grenzen weer aan de slag in Myanmar

Artsen zonder Grenzen mag weer aan de slag in Myanmar, het voormalige Birma. Donderdag had de regering van Myanmar de medische hulporganisatie nog opgedragen om met onmiddellijke ingang alle activiteiten in het Aziatische land te staken.

De beslissing van de regering kwam er nadat Artsen zonder Grenzen gerapporteerd had dat meer dan twintig moslims gedood werden bij sektarisch geweld tussen de boeddhistische Myanmarezen en de islamitische Rohingya, een minderheid in Myanmar.

Volgens Myanmar zou Artsen zonder Grenzen partij kiezen voor de moslims in de deelstaat Rakhine. De organisatie mag volgende week haar activiteiten in het land weer opstarten, behalve in de desbetreffende deelstaat. 

Artsen zonder Grenzen stelt dat de beslissing van de regering "een bemoedigende stap" is, maar benadrukt dat ze bezorgd blijft over de tienduizenden kwetsbare mensen in Rakhine, die bijna geen toegang hebben tot medische zorg.