Kruishoutem opent rouwregister voor Paul Tant

In Kruishoutem wordt maandag een rouwregister geopend voor voormalig CD&V-burgemeester Paul Tant. Hij overleed zaterdag op 68-jarige leeftijd. De begrafenis vindt volgende zaterdag plaats om 10 uur in de Sint-Lievenskerk in Kruishoutem. Dat meldt huidig burgemeester Joop Verzele (CD&V).

Paul Tant was 32 jaar lang burgemeester van het Oost-Vlaamse dorp. Nadat hij halverwege de vorige legislatuur de sjerp had overgedragen aan partijgenoot Joop Verzele, leidde Tant de gemeenteraad nog van 2009 tot 2012.

De gemeente Kruishoutem opent maandag een rouwregister, dat tijdens de kantooruren tot en met vrijdag ter beschikking staat voor wie een boodschap kwijt wil. Ook zullen volgende week de vlaggen halfstok hangen in de gemeente.

Verzele (kleine foto) herinnert zich dat hij nooit een andere burgemeester heeft gekend. "We keken er enorm naar op, voor ons was hij een monument", klinkt het. "Als gemeenteraadslid, als schepen, en later als burgemeester, toen hij nog voorzitter bleef van de gemeenteraad, heb ik enorm veel aan hem gehad."

Paul Tant was ook een oud-parlementair. Hij zat in de Kamer van 1981 tot 1987 en in de Senaat van 1989, tot hij in 1991 opnieuw lid werd van de Kamer. Daar bleef hij tot 2007. Hij was in de jaren negentig ook fractieleider van de toen nog CVP-fractie in de Kamer.