Scenarist "Schipper naast Mathilde" overleden

In Antwerpen hebben familie en vrienden gisteren afscheid genomen van Rik De Bruyn. Hij was één van de scenarioschrijvers van "Schipper naast Mathilde", de serie die van 1955 tot 1963 op de openbare omroep was te zien en die destijds razend populair was. De Bruyn is 86 geworden.

"Zijn schrijftalent was veelzijdig", laat zijn zoon Patrick De Bruyn weten. "Hij was sportjournalist, maar schreef ook verschillende scenario's van "Schipper naast Mathilde". Daarmee droeg hij bij tot de lancering van onder meer actrice Chris Lomme. Bij wijze van kerstgeschenk liet hij haar op het televisiescherm uitpakken. Ook na zijn pensionering bleef hij verder schrijven."

De Bruyn stierf op 25 februari in Antwerpen, de stad waar hij op 30 april 1927 werd geboren. Gisteren vond de afscheidsplechtigheid plaats.

De bewuste aflevering waarin Chris Lomme op televisie wordt "uitgepakt", kan u hieronder herbekijken.