Verdachte opgepakt na explosie Antwerps winkelcentrum

In Antwerpen is een 41-jarige man opgepakt na een explosie in het winkelcentrum De Bijenkorf vanmorgen vroeg, vlak bij het politiekantoor De Oudaan. Er viel één gewonde. Een winkel is volledig vernield.

De ontploffing vond rond 6 uur plaats. Het is nog steeds onduidelijk wat de explosie heeft veroorzaakt. Aanvankelijk was er sprake van een gasexplosie, maar Eandis heeft dat later uitgesloten.

De politie onderzoekt de zaak en onderzocht van bij het begin de piste van kwaad opzet. Intussen is een 41-jarige man opgepakt, met resten van brandstof op zijn kleding. Een agent had de man eerder, vlak na de explosie, van het gebouw zien wegwandelen.

"Onmiddellijk was duidelijk dat de verdachte op zijn handen, kledij en schoenen sporen had van een sterk geurende vloeistof, iets wat uiteraard vragen opriep bij onze mensen", liet de politie weten. De verdachte had ook zijn wagen in de buurt geparkeerd. Zowel kleren als wagen werden in beslag genomen.

De man ontkent volgens de politie alle betrokkenheid, weigert verdere medewerking en kon daarom nog niet worden verhoord. Hij is intussen voor de onderzoeksrechter verschenen. Die heeft beslist dat hij aangehouden blijft.

Volgens de brandweer volgde er een korte, uitslaande brand op de explosie. Een winkelpand in de Everdijstraat werd volledig vernield door de explosie. Ook in de rest van het winkelcentrum was er schade, zoals gebroken ruiten.